Scroll to navigation

SA1(8) Manualul utilizatorului Linux SA1(8)

NUME

sa1 - colectează și stochează date binare în fișierul de date zilnice privind activitatea sistemului

SINOPSIS

/usr/lib/sysstat/sa1 [ --boot | --rotate [ iso ] | --sleep | număr-interval ]

DESCRIERE

Comanda sa1 este o variantă de procedură de shell a comenzii sadc și gestionează toate opțiunile și parametrii acestei comenzi. Comanda sa1 colectează și stochează date binare în fișierul de date zilnice privind activitatea curentă a sistemului standard.

Fișierul standard de date zilnice privind activitatea zilnică a sistemului se numește saZZ cu excepția cazului în care se utilizează opțiunea sadc -D , caz în care se numește saAAAALLZZ, unde AAAA reprezintă anul curent, LL reprezintă luna curentă și ZZ reprezintă ziua curentă. În mod implicit, acesta este localizat în directorul /var/log/sysstat.

Parametrii interval și număr specifică faptul că înregistrarea trebuie scrisă de număr ori la interval secunde. În cazul în care sa1 nu primește nici un argument, se scrie o singură înregistrare.

Comanda sa1 este concepută pentru a fi pornită automat de către comanda cron.

OPȚIUNI

Această opțiune îi spune lui sa1 că trebuie apelată comanda sadc fără a specifica parametrii interval și număr pentru a introduce o înregistrare fictivă, marcând momentul în care contoarele repornesc de la 0.
Utilizează această opțiune pentru a indica lui sa1 să insereze o înregistrare de statistici în fișierul standard de date zilnice privind activitatea zilnică a sistemului saZZ din ziua precedentă. Acest lucru trebuie făcut la scurt timp după miezul nopții (în ziua ZZ+1) pentru a se asigura că fișierul de date acoperă întreaga zi, inclusiv ultimul interval de timp chiar înainte de miezul nopții. Adăugarea cuvântului cheie iso îi spune lui sa1 să utilizeze saAAAALLZZ în loc de saZZ ca nume standard al fișierului de date zilnice privind activitatea sistemului.
Această opțiune îi indică lui sa1 că comanda sadc ar trebui să insereze un comentariu care să indice faptul că sistemul intră sau iese din modul „sleep” (adică suspendarea sau hibernarea sistemului).

EXEMPLU

Pentru a colecta date (inclusiv cele de pe discuri) la fiecare 10 minute, plasați următoarea intrare în fișierul crontab root:

0,10,20,30,40,50 * * * * /usr/lib/sysstat/sa1 1 1 -S DISK

Pentru a roti fișierul zilnic de date privind activitatea curentă a sistemului, asigurându-vă că acesta este complet, introduceți următoarea intrare în fișierul crontab root:

0 0 * * * /usr/lib/sysstat/sa1 --rotate

Notă Debian

Pachetul Debian „sysstat” a plasat deja o astfel de intrare în crontab-ul sistemului dumneavoastră. Vă rugăm să consultați fișierul /usr/share/doc/sysstat/README.Debian pentru detalii.

FIȘIERE

/var/log/sysstat/saZZ
/var/log/sysstat/saAAAALLZZ

Fișierele de date zilnice standard privind activitatea zilnică a sistemului și locația lor implicită. AAAA reprezintă anul curent, LL reprezintă luna curentă și ZZ reprezintă ziua curentă.

AUTOR

Sebastien Godard (sysstat <at> orange.fr)

CONSULTAȚI ȘI

sar(1), sadc(8), sa2(8), sadf(1), sysstat(5)

https://github.com/sysstat/sysstat
http://pagesperso-orange.fr/sebastien.godard/

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

noiembrie 2020 Linux