Scroll to navigation

GETGID(2) Linux Programmeurs Handleiding GETGID(2)

NAAM

getgid, getegid - geef groep identiteit

SAMENVATTING

#include <unistd.h>
#include <sys/types.h>

gid_t getgid(void);
gid_t getegid(void);

BESCHRIJVING

getgid() geeft het echte groep ID van het huidige proces terug.

getegid() geeft het geldende groep ID van het huidige proces terug.

FOUTEN

Deze functies slagen altijd.

VOLDOET AAN

POSIX.1-2001, POSIX.1-2008, 4.3BSD.

OPMERKINGEN

De originele Linux getgid() en getegid() systeem aanroepen ondersteunen alleen 16-bit groep IDs. Vervolgens, voegde Linux 2.4 getgid32() en getegid32() toe voor 32-bit IDs ondersteuning. De glibc getgid() en getegid() omwikkel functies handelen de variaties in kernel versies transparant af.

Op Alpha wordt in plaats van de paren getgid() en getegid() systeem aanroepen, een enkele getxgid() systeem aanroep voorzien, die een paar echte en effectieve GID´s terug geeft. De glibc getgid(0) en getegid() omwikkel functies handelen dit transparant af. Zie de syscall(2) voor details betreffende de register indeling.

ZIE OOK

getresgid(2), setgid(2), setregid(2), credentials(7)

COLOFON

Deze pagina is onderdeel van release 5.10 van het Linux man-pages-project. Een beschrijving van het project, informatie over het melden van bugs en de nieuwste versie van deze pagina zijn op https://www.kernel.org/doc/man-pages/ te vinden.

VERTALING

De Nederlandse vertaling van deze handleiding is geschreven door Jos Boersema <joshb@xs4all.nl>, Mario Blättermann <mario.blaettermann@gmail.com> en Luc Castermans <luc.castermans@gmail.com>

Deze vertaling is vrije documentatie; lees de GNU General Public License Version 3 of later over de Copyright-voorwaarden. Er is geen AANSPRAKELIJKHEID.

Indien U fouten in de vertaling van deze handleiding zou vinden, stuur een e-mail naar debian-l10n-dutch@lists.debian.org.

6 maart 2019 Linux