LOGGER(1) | Comenzi utilizator | LOGGER(1) |
NUME¶
logger - introduce mesaje în jurnalul sistemului
REZUMAT¶
logger [opțiuni] mesaj
DESCRIERE¶
logger face înregistrări în jurnalul sistemului.
Atunci când este prezent argumentul opțional mesaj, acesta este scris în jurnal. Dacă acesta nu este prezent și nici opțiunea -f nu este furnizată, atunci se înregistrează intrarea standard.
OPȚIUNI¶
-d, --udp
A se vedea, de asemenea, --server și --socket pentru a specifica unde să se conecteze.
-e, --skip-empty
-f, --file fișier
-i
--id[=id]
Rețineți că infrastructura de jurnalizare a sistemului (de exemplu, systemd atunci când ascultă pe /dev/log) poate urma acreditările locale ale soclului pentru a suprascrie PID-ul specificat în mesaj. logger(1) este capabil să definească aceste acreditări de soclu la id-ul dat, dar numai dacă aveți permisiuni de root și dacă există un proces cu PID-ul specificat, altfel acreditările de soclu nu sunt modificate și problema este ignorată în tăcere.
--journald[=fișier]
logger --journald <<end MESSAGE_ID=67feb6ffbaf24c5cbec13c008dd72309 MESSAGE=Câinii latră, caravana trece. CÂINII=latră CARAVANA=trece end
logger --journald=intrare.txt
Observați că --journald va ignora valorile altor opțiuni, cum ar fi prioritatea. Dacă este nevoie de prioritate, aceasta trebuie să fie în cadrul datelor de intrare și să se utilizeze câmpul PRIORITY. Simpla execuție a journalctl(1) va afișa câmpul MESSAGE. Utilizați journalctl --output json-pretty pentru a vedea restul câmpurilor.
Pentru a include linii noi în MESSAGE, specificați MESSAGE de mai multe ori. Acest lucru este tratat ca un caz special, alte câmpuri vor fi stocate ca o matrice în jurnal dacă apar de mai multe ori.
--msgid id-mesaj
-n, --server server
--no-act
--octet-count
-P, --port port
-p, --priority prioritatea
--prio-prefix
Dacă prefixul nu conține nicio facilitate, facilitatea este cea specificată în mod implicit de opțiunea -p. În mod similar, dacă nu este furnizat niciun prefix, linia este înregistrată folosind prioritatea dată cu -p.
Această opțiune nu afectează un mesaj din linia de comandă.
--rfc3164
--rfc5424[=fără]
Valoarea notq suprimă datele structurate de calitate temporală din mesajul transmis. Informațiile referitoare la calitatea timpului arată dacă ceasul local a fost sincronizat plus numărul maxim de microsecunde cu care marcajul temporal poate fi deplasat. Calitatea timpului este, de asemenea, suprimată automat atunci când se specifică --sd-id timeQuality.
Valoarea notime (care implică notq) suprimă marca de timp completă a expeditorului care este în format ISO-8601, inclusiv microsecundele și fusul orar.
Valoarea nohost suprimă informațiile gethostname(2) din antetul mesajului.
Protocolul RFC 5424 este protocolul implicit pentru logger începând cu versiunea 2.26.
-s, --stderr
--sd-id name[@cifre]
logger generează în prezent numai elementul standardizat timeQuality. RFC 5424 descrie, de asemenea, elementele origin (cu parametrii ip, enterpriseId, software și swVersion) și meta (cu parametrii sequenceId, sysUpTime și language). ID-urile acestor elemente pot fi specificate fără sufixul @cifre.
--sd-param name=valoare
logger --rfc5424 --sd-id zoo@123 \
--sd-param tigrul="flămând" \
--sd-param zebra="aleargă" \
--sd-id manager@123 \
--sd-param onMeeting="yes" \
"acesta este mesajul"
produce:
<13>1 2015-10-01T14:07:59.168662+02:00 ws kzak - - [timeQuality tzKnown="1" isSynced="1" syncAccuracy="218616"][zoo@123 tigrul="flămând" zebra="aleargă"][manager@123 onMeeting="yes"] acesta este mesajul
-S, --size dimensiunea
Majoritatea receptoarelor acceptă mesaje mai mari de 1KiB prin orice tip de protocol syslog. Ca atare, opțiunea --size afectează logger în toate cazurile (nu numai atunci când a fost utilizată opțiunea --rfc5424).
Notă: limita de dimensiune a mesajului limitează dimensiunea totală a mesajului, inclusiv antetul syslog. Dimensiunile antetului variază în funcție de opțiunile selectate și de lungimea numelui de gazdă. Ca regulă generală, de obicei, antetele nu depășesc 50-80 de caractere. Atunci când se selectează o dimensiune maximă a mesajului, este important să se asigure că și receptorul acceptă dimensiunea maximă, altfel mesajele pot fi trunchiate. Din nou, ca regulă generală, o dimensiune a mesajului de doi până la patru Kio ar trebui să fie în general OK, în timp ce orice dimensiune mai mare trebuie verificată pentru a se asigura că funcționează.
--socket-errors[=mod]
Modul implicit este auto. Atunci când erorile nu sunt activate, mesajele pierdute nu sunt comunicate și vor avea ca rezultat o stare de ieșire cu succes a invocării logger(1).
-T, --tcp
A se vedea, de asemenea, --server și --socket pentru a specifica unde să se conecteze.
-t, --tag marcaj
-u, --socket soclu
--
-h, --help
-V, --version
STARE DE IEȘIRE¶
Aplicația logger iese cu 0 în caz de succes și >0 dacă apare o eroare.
FACILITĂȚI ȘI NIVELE¶
Numele de facilități valide sunt:
auth +
authpriv pentru informații de securitate de natură
sensibilă +
cron
daemon +
ftp +
kern nu poate fi generat de un proces din spațiul
utilizatorului, este convertit automat în user
lpr
mail
news
syslog
user
uucp
local0
to
local7
security sinonim depreciat pentru auth
Numele de nivele valide sunt:
emerg +
alert +
crit +
err +
warning +
notice +
info +
debug +
panic sinonim depreciat pentru emerg +
error sinonim depreciat pentru err +
warn sinonim depreciat pentru warning
Pentru ordinea de prioritate și scopurile prevăzute pentru aceste facilități și nivele, a se vedea syslog(3).
ÎN CONFORMITATE CU¶
Se așteaptă ca instrumentul logger să fie compatibil cu IEEE Std 1003.2 ("POSIX.2").
EXEMPLE¶
logger Sistemul a fost repornit
logger -p local0.notice -t HOSTIDM -f /dev/idmc
logger -n loghost.exemplu.com Sistemul a fost repornit
AUTORI¶
Comanda logger a fost scrisă inițial de Universitatea din California în 1983-1993 și rescrisă ulterior de Karel Zak <kzak@redhat.com>, Rainer Gerhards <rgerhards@adiscon.com> și Sami Kerola <kerolasa@iki.fi>.
CONSULTAȚI ȘI¶
RAPORTAREA ERORILOR¶
Pentru rapoarte de eroare, folosiți sistemul de urmărire al erorilor la <https://github.com/util-linux/util-linux/issues>.
DISPONIBILITATE¶
Comanda logger face parte din pachetul util-linux care poate fi descărcat de la Linux Kernel Archive <https://www.kernel.org/pub/linux/utils/util-linux/>.
2025-01-14 | util-linux 2.40.4 |