table of contents
- testing 2.40.4-5
- unstable 2.40.4-5
- experimental 2.41-2
LSMEM(1) | Comenzi utilizator | LSMEM(1) |
NUME¶
lsmem - listează intervalele de memorie de care se dispune cu starea lor curentă
REZUMAT¶
lsmem [opțiuni]
DESCRIERE¶
Comanda lsmem enumeră intervalele de memorie de care se dispune și starea lor curentă. Blocurile de memorie listate corespund reprezentării blocurilor de memorie din sysfs. Comanda arată, de asemenea, dimensiunea blocului de memorie și cantitatea de memorie în stare disponibilă și indisponibilă.
Ieșirea implicită este compatibilă cu implementarea originală din s390-tools, dar se recomandă cu tărie să evitați să folosiți ieșirile implicite în scripturile dumneavoastră. Definiți întotdeauna în mod explicit coloanele așteptate prin utilizarea opțiunii --output împreună cu o listă de coloane în mediile în care este necesară o ieșire stabilă.
Comanda lsmem enumeră un nou interval de memorie întotdeauna când blocul de memorie curent se distinge de blocul anterior printr-o coloană de ieșire. Acest comportament implicit poate fi anulat prin opțiunea --split (de exemplu, lsmem --split=ZONELE). Cuvântul special „none” poate fi utilizat pentru a ignora toate diferențele dintre blocurile de memorie și pentru a crea intervale continue cât mai mari. Semantica opusă este --all pentru a lista blocurile de memorie individuale.
Rețineți că unele coloane de ieșire pot furniza informații inexacte dacă o politică de divizare forțează lsmem să ignore diferențele dintre anumite atribute. De exemplu, dacă uniți blocuri de memorie detașabile și neatașabile într-un singur interval, atunci tot intervalul va fi marcat ca fiind neatașabil în rezultatul lsmem.
Nu toate coloanele sunt acceptate pe toate arhitecturile. Dacă se specifică o coloană care nu este acceptată, lsmem afișează coloana, dar nu furnizează date pentru aceasta.
Utilizați opțiunea --help pentru a vedea descrierea coloanelor.
OPȚIUNI¶
-a, --all
-b, --bytes
În mod implicit, unitatea în care sunt exprimate mărimile este octetul, iar prefixele unităților sunt exprimate în putere de 2^10 (1024). Abrevierile simbolurilor sunt prezentate trunchiat pentru a se obține o mai bună lizibilitate, prin prezentarea doar a primei litere a acestora; exemple: „1 KiB [en]/ 1 Kio [ro]” și „1 MiB [en] / 1 Mio [ro]" se expun ca "1 K" și respectiv "1 M", omițându-se intenționat mențiunea „iB”, care face parte din aceste abrevieri.
-J, --json
-n, --noheadings
-o, --output listă
--output-all
-P, --pairs
-r, --raw
-S, --split listă
-s, --sysroot director
-h, --help
-V, --version
--summary[=când]
AUTORI¶
lsmem a fost scris inițial de Gerald Schaefer pentru s390-tools în Perl. Versiunea în C pentru util-linux a fost scrisă de Clemens von Mann, Heiko Carstens și Karel Zak.
CONSULTAȚI ȘI¶
RAPORTAREA ERORILOR¶
Pentru rapoarte de eroare, folosiți sistemul de urmărire al erorilor la <https://github.com/util-linux/util-linux/issues>.
DISPONIBILITATE¶
Comanda lsmem face parte din pachetul util-linux care poate fi descărcat de la Linux Kernel Archive <https://www.kernel.org/pub/linux/utils/util-linux/>.
2025-01-14 | util-linux 2.40.4 |