Scroll to navigation

sane-gphoto2(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-gphoto2(5)

NUME

sane-gphoto2 - controlor SANE pentru camerele acceptate de gphoto2

DESCRIERE

Biblioteca sane-gphoto2 implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la camerele digitale acceptate de gphoto2. Acest controlor a fost testat până acum doar cu o mână de camere foto. Sunt binevenite corecturile (patch) pentru a suporta și alte modele.

Din cauza testării limitate a acestui controlor, acesta este comentat în /etc/sane.d/dll.conf în mod implicit. Fie caracterul de comentariu trebuie eliminat, fie controlorul trebuie apelat în mod explicit. De exemplu, scanimage -d gphoto2 sau xscanimage gphoto2.

NUME DE DISPOZITIVE

Versiunea actuală a controlorului permite conectarea unei singure camere. Numele dispozitivului este întotdeauna "0".

CONFIGURARE

Conținutul fișierului gphoto2.conf specifică caracteristicile camerei care urmează să fie utilizată. Rezoluțiile (rezoluție înaltă, rezoluție joasă și dimensiunea miniaturii) sunt necesare deoarece sunt necesare pentru interfețele sănătoase, dar nu pot fi obținute prin interfața gphoto2. Porturile și camerele valide pot fi obținute prin gphoto2 --list-cameras și gphoto2 --list-ports ..

Linia dumpinquiry determină afișarea unor informații despre cameră.

Liniile goale și liniile care încep cu un semn „hash” (#) sunt ignorate. Un exemplu de fișier de configurare este prezentat mai jos:

Linia topfolder specifică partea „fixă” a rutei fișierului. De exemplu, pe Kodak DC-240, fișierele sunt stocate în directorul /DCIM/100DC240. Porțiunea /DCIM este constantă, dar 100DC240 se va schimba și trebuie citită de la aparatul foto. În acest caz, linia ar trebui să fie "topfolder=/DCIM"

Unele camere nu implementează o structură de fișiere și stochează toate imaginile în directorul /. Acest lucru este indicat prin configurarea "subdirs=0" cu "topfolder=/"

port=usb:
camera=Kodak DC240
# acesta este un comentariu
high_resolution=1280x960
low_resolution=640x480
thumb_resolution=160x120
„dumpinquiry”

FIȘIERE

/etc/sane.d/gphoto2.conf
Fișierul de configurare al controlorului (a se vedea, de asemenea, descrierea SANE_CONFIG_DIR de mai jos).
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/sane/libsane-gphoto2.a
Biblioteca statică care implementează acest controlor.
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/sane/libsane-gphoto2.so
Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).

MEDIU

Această variabilă de mediu specifică lista de directoare care pot conține fișierul de configurare. Pe sistemele *NIX, directoarele sunt separate prin două puncte („:”), în cazul sistemelor OS/2, ele sunt separate prin punct și virgulă („;”). Dacă această variabilă nu este definită, fișierul de configurare este căutat în două directoare implicite: mai întâi, în directorul de lucru curent („.”) și apoi în /etc/sane.d. Dacă valoarea variabilei de mediu se termină cu caracterul separator de directoare, atunci directoarele implicite sunt căutate după directoarele specificate explicit. De exemplu, dacă se definește SANE_CONFIG_DIR la „/tmp/config:”, se vor căuta (în această ordine) directoarele tmp/config, . și /etc/sane.d.
Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. O valoare de 128 solicită o ieșire de depanare extrem de abundentă; nivelurile mai mici reduc volumul de informații..
Stabiliți la 1, 2 sau 3, pentru a activa diferite niveluri de depanare în bibliotecile gphoto2.

CONSULTAȚI ȘI

sane(7), scanimage(1), xscanimage(1), libgphoto2(3)

AUTOR

Peter S. Fales

Pagina de manual a fost copiată în mare parte din pagina de manual sane-dc210(5).

ERORI

Multe, fără îndoială.

Comentariile, sugestiile și întrebările mai generale despre interfețe sau SANE ar trebui să se adreseze listei de discuții SANE Developers (a se vedea http://www.sane-project.org/mailing-lists.html pentru detalii). Trebuie să fiți abonat la listă, în caz contrar mesajul dvs. nu va fi trimis abonaților.

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

11 iulie 2008