- bookworm-backports 4.25.0-1~bpo12+1
- testing 4.25.0-1
- unstable 4.25.1-1
sane-hs2p(5) | SANE: „Scanner Access Now Easy” | sane-hs2p(5) |
NUME¶
sane-hs2p - controlor SANE pentru scanere Ricoh SCSI plate/ADF
DESCRIERE¶
Biblioteca sane-hs2p implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la familia de scanere Ricoh IS450. Ar trebui să funcționeze și cu scanerele IS420, IS410 și IS430, dar acestea nu au fost testate. Vă rugăm să contactați administratorul sau lista de discuții sane-devel dacă dețineți un astfel de scaner.
Acest controlor este de calitate alfa. Este posibil să aibă erori, iar unele scanere nu au fost testate deloc. Fiți atenți și scoateți-l din priză dacă scanerul provoacă un zgomot neobișnuit.
NUME DE DISPOZITIVE¶
Acest controlor așteaptă nume de dispozitive de forma:
Unde special este numele rutei pentru dispozitivul special care corespunde unui scaner SCSI. Programul sane-find-scanner(1) vă ajută să găsiți dispozitivul corect. În Linux, un astfel de nume de dispozitiv poate fi /dev/sg0 sau /dev/sga, de exemplu. Pentru detalii, consultați sane-scsi(5).
CONFIGURARE¶
Conținutul fișierului hs2p.conf este o listă de nume de dispozitive care corespund scanerelor SCSI. Liniile goale și liniile care încep cu un semn hash (#) sunt ignorate. A se vedea sane-scsi(5) pentru detalii despre ceea ce constituie un nume de dispozitiv valid.
FIȘIERE¶
- /etc/sane.d/hs2p.conf
- Fișierul de configurare al controlorului (a se vedea, de asemenea, descrierea SANE_CONFIG_DIR de mai jos).
- /usr/lib/x86_64-linux-gnu/sane/libsane-hs2p.a
- Biblioteca statică care implementează acest controlor.
- /usr/lib/x86_64-linux-gnu/sane/libsane-hs2p.so
- Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).
MEDIU¶
- SANE_CONFIG_DIR
- Această variabilă de mediu specifică lista de directoare care pot conține fișierul de configurare. Pe sistemele *NIX, directoarele sunt separate prin două puncte („:”), în cazul sistemelor OS/2, ele sunt separate prin punct și virgulă („;”). Dacă această variabilă nu este definită, fișierul de configurare este căutat în două directoare implicite: mai întâi, în directorul de lucru curent („.”) și apoi în /etc/sane.d. Dacă valoarea variabilei de mediu se termină cu caracterul separator de directoare, atunci directoarele implicite sunt căutate după directoarele specificate explicit. De exemplu, dacă se definește SANE_CONFIG_DIR la „/tmp/config:”, se vor căuta (în această ordine) directoarele tmp/config, . și /etc/sane.d.
- SANE_DEBUG_HS2P
- Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. De exemplu, o valoare de 255 solicită imprimarea tuturor datelor de depanare. Nivelurile mai mici reduc volumul de informații.
STAREA ACTUALö
Controlorul sane-hs2p este acum în versiunea 1.00. Sunt acceptate toate caracteristicile majore legate de scanare, cu excepția celor care necesită IPU opțional. Este acceptată scanarea de pe patul plat sau de pe ADF (fie simplex (pe o singură față) sau duplex (pe ambele fețe)). Sunt acceptate linearitatea, semitonurile, griul pe 4 biți și griul pe 8 biți. Sunt acceptate tabelele gamma și modelele de tonuri medii prestabilite, precum și luminozitatea, pragul, contrastul. De asemenea, sunt acceptate modul de așteptare a scanării, filtrarea binară și gri, scanarea negativă și setarea albului absolut sau relativ. Este acceptată, de asemenea, imprimarea cu ajutorul dispozitivului de îndosariere opțional.
FUNCȚIONALITATEA PLANIFICATö
Acest scaner poate scana din ADF în modul simplex (pe o singură față) continuu. În mod surprinzător, multe scanere scanează un document întreg din ADF în memorie înainte de a ejecta foaia. Astfel, dacă documentul este prea lung, scanerul nu poate reține în memorie toate datele de imagine. Dar dacă scanerul ar trimite datele de imagine atunci când memoria sa este plină și apoi ar citi datele din următoarea memorie tampon, s-ar putea realiza o scanare continuă.
FUNCȚIONALITATE LIPSö
Comenzile SCSI pentru încărcarea (2AH) sau descărcarea (28H) modelelor personalizate de semitonuri (02H) și a vectorilor gamma (03H) ar trebui să funcționeze, dar necesită implementarea codului SANE „Option-Value” pentru a permite utilizatorului să creeze tabelele care urmează să fie încărcate în scaner. Nu este planificat niciun suport pentru datele de întreținere (80H), deoarece această funcționalitate este mai potrivită pentru un utilitar autonom care să fie utilizat de un tehnician la înlocuirea lămpii sau a unității ADF. Nu este planificat nici suportul pentru citirea sau modificarea parametrilor și reglajelor IPU (93H), deoarece scanerul meu IS450 nu are o astfel de unitate. Structurile „Auto Photo/Letter struct” de 31 de octeți și „Dynamic threshold struct” de 21 de octeți sunt documentate în fișierul hs2p-scsi.h, în cazul în care cineva dorește să își folosească IPU-ul pentru procesarea datelor de imagine.
CONSULTAȚI ȘI¶
AUTOR¶
jeremy <jeremy@acjlaw.net>
Menținut de Jeremy Johnson <jeremy@acjlaw.net>
TRADUCERE¶
Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>
Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.
Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.
13 iulie 2008 |